Alweer vijf weken terug op Bali!

Na heel lang wachten ….. een nieuwe post!
Op dit moment bevinden we ons al vijf weken op Bali maar we hebben ook nog een laatste week Nieuw Zeeland gehad!

De laatste keer hebben we de auto verkocht. Aangezien we geen auto meer hadden en we nog wel een trip naar het noorden wilden maken, hebben we een busje gehuurd voor 26 dollar per dag! Veel kleiner dan onze bus maar het was wel leuk om nog ff op trip te kunnen gaan. We zijn helemaal naar het nooden gereden. Onderweg zijn we nog langs de oudste en grootste boom van Nieuw Zeeland gereden. Deze boom was 3000jaar oud en 16meter in doorsnede! Toen we in het noorden aankwamen zijn we van zandduinen met een bodyboard gegleden. Deze duinen waren enkele honderden meters hoog en heel erg steil (dus je ging heel erg hard). Op de terugweg heb ik nog een laaste surf gehad op Bethells Bay. Dezelfde dag hebben we de auto teruggebracht en de dag er op zijn we naar Bali gevlogen.

Het was heel erg wennen om weer op Bali te zijn, maar ook weer heel erg gezellig om iedereen bij de surfhouse te zien! De dagen erop natuurlijk gelijk weer gesurft. Het leuke was dat ik op die plekken begon te surfen en er nu weer was met flink wat extra skills uit Australie en Nieuw Zeeland. Op Belangan maken ze met een goede camera foto’s waarvan ik er een paar gekocht heb.

Aangezien Denise er ook is, is het dit keer niet alleen surfen maar zijn we ook een dagje met een vriend van me, Ferry, naar de vulkanen en rijstvelden van het eiland geweest. Onderweg hebben we tegen betaling een python, leguaan en een vleermuis vastgehouden.

We zijn ook een dagje naar een olifantenpark in de jungle geweest! Dit was heel erg gaaf. We hebben daar door de jungle op een olifant gereden met bananenbomen, cacaobomen en aapjes om ons heen. Tijdens het rijden werd er even een kokosnoot uit de boom gehaald zodat we onderweg konden genieten van wat kokosmelk uit de kokosnoot met een rietje. De olifant is ook nog even door een meertje gelopen en speelde onderweg op een mondharmonica. Nadat we nog even met onze enorme olifant geknuffeld hadden, konden we ook nog met een echte beer op de foto. Deze beer kwam van de zwarte markt en daar hadden ze zijn tanden eruit getrokken. We mochten de beer voeren en we konden met hem knuffelen. Hij kon zelfs op schoot komen zitten!

Verder is Bali bekend om zijn vele tempels. We zijn samen met wat vrienden naar een tempel in uluwatu geweest. De tempel zelf hebben we niet bekeken, maar de plek is bekend om de apen die daar zitten. Je denkt, ach lieve schattige aapjes, maar schijn bedriegt! Deze aapjes zijn uit op eten, slippers, kettinkjes, elastiekjes enz. Ze trekken het gewoon uit je broekzakken en van je voeten. Mensen lopen rond met stokken om zichzelf een beetje te kunnen beschermen. Desondanks blijft het leuk. Bij een dappere vriendin van ons gingen ze zelfs op haar hoofd zitten!

Om onszelf nog even meer te vermaken zijn Bart en ik een dagje wezen parasailen. Je hangt dan in je eentje aan een parashute achter een boot. Daarna hebben we een jetski gehuurd. In Nederland mag je deze absoluut niet zelf besturen, maar hier is dat allemaal geen probleem. In een jetski zit een automotor, dus we hebben ons helemaal uitgeleefd op zee. We zijn alle kanten opgevlogen haha!

De afgelopen vijf weken heeft Bart heel wat golven gesurft, helaas ging dat niet altijd zonder kleerscheuren. Hij heeft inmiddels een heel mooi nieuw board omdat zijn oude board doormidden is gebroken… Verder moest hij een keertje uitwijken voor een andere surfer waardoor de golf hem pakte en Bart met zijn rug op het rif terecht kwam. Hij kwam met een rug vol met diepe schrammen terug. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij zeker een hele week niet meer het water in kon.
Gelukkig was er wat afleiding! Lucas, een vriend van Bart uit Oostvoorne kwam toevallig ook naar Bali, dus daar zijn we een tijdje mee opgetrokken.

We zijn met z’n drieen nog naar de Gili eilanden geweest. Dit zijn hele kleine eilandjes net boven Lombok. Deze eilanden zijn bekend om het mooi koraal en de tropische vissen. Helaas hadden wij de drie dagen daar heel veel regen waardoor we niet konden snorkelen. Het was wel even lekker om bij te komen van de drukte in Bali. Op de Gili eilanden zijn namelijk geen auto’s en geen scooters, dus heerlijk rustig!

En om de Nederlanders hier nog even meer te vertegenwoodigen kwam de ouders van Bart ook maar even langs! Super gezellig!!
De dag nadat ze aangekomen waren, hebben we geregeld dat we naar Nusa Lembongan gingen. Lucas ging ook mee. Dit eiland is ook maar klein en ook weer een rustig paradijsje vergeleken met Bali. We hebben daar een heerlijk hotel gevonden met onze kamer aan het zwembad. Als je de straat uitliep waren we op het strand, waar de jongens konden surfen. Ideaal dus!! We zijn hier 3 en een halve dag geweest. Een dag hebben we scooters gehuurd en zijn we een rondje over het eiland en het eiland ernaast gaan maken. Over enge gravelweggetjes zijn we overal gekomen! We hebben daar ook een mangrovebos gezien. De volgende dag waren we vastbesloten te gaan snorkelen. Voor 8.50 euro per persoon kun je een dagje een bootje huren die je naar snorkelplekken stuurt. Eerst wilden de jongens liever gaan surfen, maar achteraf zijn ze heel erg blij dat ze mee geweest zijn!! Op de eerste snorkelplek hebben we al gelijk manta’s gezien!! Dit zijn een soort reuze roggen van wel 4 meter breed! Best angstaanjagend als ze op je af komen zwemmen. Ze doen gelukkig helemaal niks. De volgende 2 plekken hebben we koraal gezien in alle kleuren met de mooiste tropische vissen! Ik heb zelfs nog een inktvis langs zien zwemmen. Op de laatste plek zwommen er hele grote dikke vissen met allemaal kleine tandjes. Voor opa piet was dit hele tochtje niet zo’n succes. Hoewel hij zich er enorm op had verheugd, was de zee iets te ruig waardoor hij zeeziek werd en niet meer kon snorkelen.
de laatste dag op Nusa hebben we nog een bootje gehuurd om naar de golven te varen zodat we de jongens van dichtbij konden zien surfen. Toen heb ik, Denise nog wat leuke foto’s kunnen maken van Bart.

De dagen hierna moesten we ons visum gaan verlengen. Gelukkig ging dat deze keer een stuk sneller dan de keer dat Bart alleen ging. We stonden binnen 3 kwartier weer buiten!! een wonder!

De dagen hierna stonden er helaas geen golven, dus geen surfen voor Bart. We hebben ons wat vermaakt met over de markt lopen in Kuta. We zijn inmiddels ongeveer 20 zonnebrillen, 3 horloges, 5 armbandjes en een paar slippers en jurkjes rijker!

De oudjes hebben een chauffeur gehuurd voor 2 dagen om een rondrit over Bali te maken. De 2e keer ben ik meegeweest. We hebben 2 hele mooi grote tempels gezien. Het eerste tempelcomplex was op de helling van een vulkaan met wel 50 tempels in totaal. De 2e tempel was beroemd om het heilige water, waar hindoe’s zich in kunnen baden. Die dag hebben we ook een mooi meer gezien waaraan een dorpje ligt waar mensen niet worden begraven of gecremeerd, maar gewoon onder een boom worden neergezet. Dit doen ze uit traditie, omdat dit vroeger werd gedaan als verdediging voor de stad. Vijanden die over het meer kwamen, dachten dan dat er een enorm leger zou staan. Terwijl eigenlijk niemand daar meer leefde…Dit dorpje hebben we maar niet van dichtbij bekeken. Onderweg hebben ook een hanengevecht gezien. Ze doen dit om te gokken. De hanen moeten tot de dood met elkaar vechten. Het bloed vliegt in het rond, omdat ze een mes aan de poten van de haan vastmaken. Echt heel erg zielig!
Dit dagje hebben we afgesloten met een bezoekje aan Ubud, bekend om de grote markt.

Gisteren hebben we een bezoek gebracht aan turtle island. dit is een eiland waar schildpadden worden gekweekt en daarna uitgezet worden in de natuur.

Vandaag gaan mijn ouders alweer naar huis en Denise en ik gaan met wat vrienden naar Lombok.

Sorry voor het lange wachten op deze post!

Vergeet de post niet te delen op FACEBOOK!Posted from Kuta, Bali, Indonesia.

11 reacties op “Alweer vijf weken terug op Bali!

 1. Geweldig Bart. Wat een leuke reis maak je. En dan ook nog je ouders op bezoek. Odiel met een sssssslangggggg. Nooitgedacht! Veel plezier daar nog met Denise. En wel heel thuiskomen he?
  gr ineke

  • Ik kom 21 juni heel thuis haha! Wanneer zijn jullie weer in Nederland? Mijn ouders hebben zelfs samen scooter gereden over Bali!

 2. Wauw wat leuk dat je ouders ook zijn gekomen !!!! Wat zullen ze genoten hebben van het eiland en van jou. We vroegen ons al af waar je ouders zaten Er werd zelfs gevraagd of ze hier naar toe waren, maar dat was dus niet zo. En ik dacht wel dat ze naar jou toe waren. Geniet nog lekker, want het schiet al op voor jullie. Veel plezier en goede tijd met elkaar. Groetjes uit Bonaire !!!

  • Haha dat zouden ze eigenlijk nog moeten doen he. Even naar Bonaire gaan! Ze zijn net onderweg gegaan naar Nederland.

 3. Ja, lachen, ineens jullie ALLEMAAL in Bali!!!!!! Jammer ik mis net Odiel en Piet maar jullie zie ik nog, kom 2 juni aan (ssssssst niks tegen Stella zeggen, het is een verrassing voor haar 60 verjaardag, alleen Yvon weet het en zorgt dat ze thuis is die avond). Klopt dit nummer trouwens +6282147027691???? Ik heb natuurlijk niet metteen mijn mobiel op Indo-chip maar ik zal je bellen. Klinkt of “Pollewop” ook van Bali geniet, leuk! Spreken gauw wat af ok? Oja ben zowiezo begin juli in Holland. Dikke knuf, Gwen

  • He Gwen!!!!! Wij gaan morgen naar lombok en weten niet wanneer we naar Bali terug gaan. Wanneer vertrek je uit Bali? Het 06nummer klopt inderdaad. Met een 0 ipv een 1 is Denise haar nummer. We gaan elkaar zoiezo weer snel zien woehoe!

 4. Bart jonguh!
  Wat een avonturen man. Ben benieuwd naar de rest van je verhalen.
  Wanneer kwam jou nou terug? Ergens in juni als ik me niet vergis.
  Heb nog een 3 gangen maal van je tegoed he?
  Mooi om je zo een beetje te volgen. Genieten jullie maar lekker.

  Spreek je,
  Roon

  • Ondertussen met alle inflatie wordt het een 4 gangen hahaha ik kom 21 juni terug. Waarschijnlijk vlieg ik begin juli gelijk weer naar Ohio voor 3 weken. Maar dan…….. zie je snel ouwe!

 5. Leuk joh om dit allemaal te lezen! Ik krijg er helemaal een vakantiegevoel van. Veel plezier nog de laatste tijd daar, maar dat zal niet zo moeilijk zijn haha.
  Liefs Hanna

  • Ha!!!!!
   Dank voor het vervolgverhaal!Weer allemaal byzondere belevenissen!
   Je ziet dat ik je niet voor niets waarschuwde; zal blij zijn als jullie terug zijn.Ondertussen nog een paar gezellige weken toegewenst!
   Kus Omali.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>