week 6 Christchurch walvissen dolfijnen en surfen!

Een nieuwe week vol avontuur!

 

Na een Fergburger op aanraden van Mark te hebben gegeten en wat extra “stop Leak” gekocht te hebben in Queenstown zijn we doorgereden naar Milford Sound. Het is wat uit de route maar we waren ahteraf super blij dat

we geweest zijn. Milford Sound is een gebied met fiorden. Hoge bergen die bijna recht omhoog uit de grond schieten. We hebben een tour geboekt met een bood die twee en een half uur door het gebied vaart tot aan de Tasman sea (Tasman is een Nederlander). We reden door de regen naar de haven. We hadden heel veel geluk omdat de toppen van de bergen die dag bedekt waren met sneeuw en het de dag erna al weer weg zou zijn. Ook de regen was goed omdat er dan super veel waterval hen zijn. Toen we uitvoeren begon ineens de zon te schijnen en het water kwam van alle bergen naar beneden. Het was heel erg indrukwekkend. We voeren langs een rots met zeehonden die echt even voor de foto gingen poseren. Toen we de Tasman sea gezien hadden en terug voeren begon het te regenen. In plaats van dat iedereen binnen ging zitten kwam iedereen naar buiten om foto’s te maken van een super mooie regenboog. Het maakte het plaatje echt af. Op de tocht terug kwamen we ook een groep dolfijnen tegen. We reden terug door de bergen en hebben nog even wat foto’s genomen van de bergen. Het ws echt heel erg mooi!

Na Milford zijn we naar Curio Bay gereden. Dit is een hele goede surfspot. Het enige nadeel is dat het helemaal in het zuiden is en dus super koud. Een plek waar pinguins thuis horen. Maar gelukkig kreeg ik het, van de headhigh barrelende golven, met een spray van 5 meter door de wind, wel warm! Het koudste water waarin ik ooit gesurft heb maar het was het zeer waard!

Daarna zijn we naar Nuggets point gereden. Hier zouden pinguins moeten zitten. Ik wist dat ze bij zonsopkomst en ondergang te zien zijn dus had mijn wekker om 6 uur gezet en was meteen wakker om te gaan kijken. Denise zat nog in haar slaap en kon niet wakker worden. maar toen we om 8 uur sochtens gingen kijken waren ze waarschijnlijk al weg. De vuurtoren was gelukkig ook wel mooi om even gezien te hebben met wat mooie rotsen in het water. We zijn daarna doorgereden naar Dunedin.

Dunedin is de eerste echte stad die we tegen zijn gekomen op het zuidereiland. Aangezien het water koud is en ik noh schoentjes voor op het rif in Indonesie nodig heb heb ik die in Dunedin maar even gekocht. Daarna zijn we naar Sandfly Bay gereden. Hier zijn we een stukje gaan lopen en zijn we een slapende zeeleeuw tegen gekomen. Niet echt een beest om ruzie mee te krijgen dus aanraken zat er niet bij. We hadden gehoord dat je naar pinguins kan kijken op een strand in de buurt waar je 50 dollar voor moet betalen maar dat ze ook op sandfly bay voorkomen. Na wat zoeken kwamen we inderdaat een zeldzame pinguin tegen. Best een flink beestje om te zien en hilarisch natuurlijk om te zien lopen. Ze klimmen waggelend toch wel zo’n 30 meter hoog de duinen op. Toen we terug liepen naar de auto zagen we ook nog een zeehondje in het water spelen.

‘s Avonds hebben we op een camping in Dunedin geslapen om weer eens een lekkere warme douche te nemen en de was te doen. Daarna zijn we richting Lake Tekapo gereden. Onder weg hebben we nog een lifter meegenomen die onderweg naar christchurch was. Lake Tekapo en punakaki waren fel blauw (het leek wel chemisch blauw). Als je bij lake Tekapo mt John oprijdt, heb je een uitzicht over het hele merengebied en in de verte zie je mt Cook (de hoogste berg van Nieuw-Zeeland). Op deze berg staan telescopen waar onderzoek mee gedaan wordt. De hemel is hier namelijk heel helder en dus geschikt voor astronomie. Boven op deze berg hebben wij nog even genoten van het uitzicht onder het genot van een prachtig versierde kop warme chocolademelk!

De volgende dag zijn we naar een hele goede surfspot gereden, net onder Christchurch, Magnet Bay. Om hier te komen moesten we een berg op en af. Het was het gevaarlijkste pad wat we ook gereden heb en vooral omdat het een smalle graffel road is en omdat een bus toch een ander verhaal is dan een auto. Om een indruk te geven van de weg: links van ons een ravijn, geen vangrail. Rechts van ons een steile rotswand. De weg zelf van net breed genoeg voor onze camper. Door de steilheid van de beklimming, samen met de gravelondergrond, werd het een slippend, doodeng slingerweggetje naar boven. Toen we uiteindelijk bij de spot aankwamen waren de golven te laag om te surfen. Aangezien het eb was en het water nog omhoog moest komen besloten we eerst even lekker te gaan eten. Na het eten kwam een andere surfer de berg af rijden en zijn we het water ingegeaan. Het Water was behoorlijk koud maar de golven waren goed. Het is een pointbreak wat inhoud dat de golven langs rotsen breekt waardoor de golf elke keer op dezelfde manier breekt. Het is daardoor wel wat gevaarlijker dan een normale break omdat je zo bovenop de stenen ligt. We zijn lekker op deze spot blijven slapen omdat de dag erop meer sweel zou komen. De volgende morgen hoorden we al flink wat autos aankomen rond een uur of 7. Het was heel erg gezellig in het water en de golven waren beter dan de avond er voor. willie de zeeleeuw kwam ook nog even gedag zeggen door oew oew te roepen rrecht voor ons neus. Na vijf uur in het water te hebben gelegen zijn we naar Akaroa gereden.

Dit is een mooi dorpje in franse stijl maar verder niet zo boeiend. Dezelfde avond zijn we richting christchurch gereden. We wisten dat er gebouwen waren ingestort maar dat het hele centrum afgezet is hadden we niet verwacht. Ook waren daarbuiten stukken berg naar beneden geschoven die halve huizen achterlieten. Het vervangende centrum bestond uit containers. We hebben geslapen bij Taylors Mistake. Hier is een surfspot maar het was vast een vergissing aangezien er geen golven waren helaas. Toen we die avond een slaapplek zochten reed ik achteruit mijn zijspiegel kapot tegen een paal waar ik vlak langs gereden was maar even vergeten was dat mijn spiegels 20 cm uitsteken. De dag erna even een vervangende spiegel bij de wreckers gehaald en vervangen. Daarna zijn we naar Kaikoura gereden.

kaikoura is bekend om zijn walvissen en dolfijnen. In de zee zit een canyon, welke 1km diep is. Om deze reden zijn hier het hele jaar walvissen te zien. We zijn op een walvistour geweest met een grote boot om walvissen te zien. In totaal hebben we 3 walvissen gezien. 2 sperm whales en 1 humpback whale. Heel indrukwekkend om een beest van 20 meter te zien zwemmen!! Ze kunnen als enige walvis wel 2 uur onder water blijven en dan komen ze 15 minuten naar boven om te ademen. Op dat moment zie je water 2 meter omhoog spuiten. Wanneer de walvissen dan weer gaan duiken, zie je net als op televisie, een enorme staart omhoog komen. Deze grote vissen schijnen zelfs wel eens 3 meter grote haaien in een keer op te slokken! Verder hebben we nog honderden Dusky dolfijnen naast de boot zien zwemmen. Ze deden allemaal kunstjes zoals salto’s en op hun staart lopen!! En om het extra leuk te maken zagen wel ook nog de enorme albatros vogels en zeeleeuwen!! Na deze geweldige tour zijn we doorgereden naar de ferry naar Wellington, het noorder eiland. Op de ferry hebben we in de bioscoop aan boord 2 hele leuke films gekeken. Op dit moment zijn we in Wellington om onze auto te laten keuren… Spannend, want er zijn nogal wat dingetjes die misschien niet helemaal zijn zoals ze zouden horen!!

Bekijk de twee nieuwe albums (week 6 en 7)Posted from Wellington, Wellington, New Zealand.

4 reacties op “week 6 Christchurch walvissen dolfijnen en surfen!

 1. De foto’s tonen wel aan dat het bijzonder mooi is wat jullie te zien krijgen. Best wel dapper, Denise bij die zeeleeuw. Als ze willen kunnen ze zich best nog wel snel op het land voortbewegen.

 2. Geweldig Bart, wat zoal mee maakt en ziet. Dit kan niemand je meer afnemen en zit voor altijd op je harde schijf !! Prachtige foto’s ook van die fjorden en de natuur in New Zeeland. Geniet er maar lekker van, want dit is de tijd van je leven. Veel reisplezier en groetjes vanuit Bonaire.

 3. Super leuk Denise en Bart. En over de smalle weggetjes, lees ik liever niet. Nog veel plezier in Nieuw Zeeland.

 4. Hoy Jongelui!
  Spannend!Jullie komen toch wel heelhuids terug,hé?!!!
  Bedankt voor het relaas.
  Wij hadden gezellige paasdagen.
  Kus Omali.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>