Week 5 langs de westkust met Ben!

Een week met goede surf en mooie natuur!

Vorige week vertelden we dat we een wandeling zouden maken in het Abel Tasman park. We gingen sochtens in een boot op de kant aan een trekker en die reed ons zo de zee in. We vaarden langs de kant van het park wat trouwens allemaal ontdekt is door nederlanders. Op de weg naar het punt waar de boot ons zou afzetten kwamen we langs een rots met zeehonden. Daarna hebben we een tocht van 13km door het park gemaakt (waarvan ik 8km op mijn blote voeten heb gelopen) uiteindelijk haalde de boot ons op een ander punt weer op.

Die zelfde avond hebben we Ben van het vliegveld van Nelson gehaald. Het plan was om helemaal naar het noorden te gaan en daar kwamen we rond een uur snachts aan. Na een nachtrust aan het strand zijn we de volgende dag een wandeling door de duinen gaan maken. Uitgestrekte zandvlaktes waren ideaal voor een speelkwartiertje. Het drijfzand was leuk maar het duinspringen over trof dat natuurlijk!

Daarna zijn we naar Charleston gereden waar Ben en ik een goede surfses gehad hebben aan het eind van de dag. De dag daarop zijn we naar de pancake rocks gereden. Ook hier zijn we gaan surfen. Er waren twee manieren hier om het water in te gaan. Een was door de branding waar Ben voor koos. De stroming was alleen zo sterk dat er geen doorkomen aan was. Ik koos voor de klif jump. Denise vond dat ik zelfmoord ging plegen en werdt een beetje boos na wat klimmen en klauteren kwam ik op de rots die achter de branding ligt. Het water spat tegen de rotsen en het is wachten op het goede moment en dan rennen over de rots en springen. Dat scheelde een hoop gepeddel. Helaas ging het surfen niet zo lekker maar het er in gaan was al leuk op zichzelf!

De Pancake Rocks waren heel mooi om te zien. Niet alleen de stenen in de vorm van een stapel pannekoeken zijn mooi maar ook de waterblowhols. Je staat op een rots 20 meter boven het water en het water splasht nog eens 5 meter de lucht in door dat de grote golven het water, in de grotten er onder, onder druk zetten.

Op een avond kwamen we nog een leuk duits stel tegen. We gingen met z’n vijven koken op een kamvuurtje. We hadden Mosselen gevangen, ik had vers brood gebakken met meel eieren en melk en ook hadden we aardappelen en groente in aluminium folie. Het was een geslaagd maal!

Naast nog wat mooie surf sessies hebben we ook een hele mooie met zondsondergang bij Graymouth gehad. Je zat in de avondzon te wachten op een golf en als die dan kwam dan werdt het ineens donker omdat je in de schaduw van de golf zit en dan wordt je door de golf meegenomen. Toen de zon onderging werdt de lucht en ook het water paars omdat er wat regen wolken aan kwamen. Alles straalde paars licht uit!

Na Graymouth zijn we naar de Franz Jozef Glacier geweest. Het regende maar het kon de pret niet bederven. Na een wandeltocht kwamen we bij de Glacier. Het was wel even leuk om gezien te hebben maar niet echt de moeite om te zien als je eerst door de regen moet lopen.

Daarna zijn we naar Queenstown gereden. Onder weg zijn we over een hele stijle berg gereden. Toen we boven aan kwamen liep de radiator leeg. We hadden dit al een keer eerder gehad en hebben het toen gedicht met stop leak. Dat stop je bij het koelwater en dan smelten de ijzerstukjes en die gaan dan in het gat zitten. maar met heel veel hitte en druk gaa dat dus blijkbaar weer open. Nu rijd ik zonder dop de helling op zodat er geen druk op de radiator staat. Nu maar hopen dat het dicht blijft. In Queenstown zijn we met Ben uit eten geweest in een mooi restaurant aan het water en de avond afgesloten met poolen in een cafe. De volgende dag hebben we hem bij het vliegtuig afgezet waarna hij weer naar Auckland is gevlogen.

Vergeet niet de drie nieuwe albums te bekijken! Klik daarvoor op de laatste foto op deze pagina!

Posted from Queenstown, Otago, New Zealand.

1 reactie op “Week 5 langs de westkust met Ben!

  1. Like the photos, and post Bart, the translation is pretty funny tho, “The next day we sold him (me) at the plane..” Have a good one and sounds like i will see u next week in Taranaki. Ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>