Van Australië naar Nieuw Zeeland en surfen maar!

Bijna vijf maanden aan het reizen en in Nieuw zeeland aangekomen!

De laatste weken waren een klein beetje stress vol. Niet zo als jullie stress hebben waarschijnlijk maar gewoon een beetje stress. Ik heb een auto gekocht maar dat betekent ook verkopen. We waren net aangekomen in Perth en daarna ben ik naar Ben gegaan. We hebben een dag gesurft aangezien hij een extra setje had. Het was erg leuk om weer eens te windsurfen!

Ondertussen heb ik kontakt met Jasper gehad die in Margaret river zat waar ik vandaan kwam. Aangezien daar goede golven waren besloot ik in een moment om Perth te verlaten en naar Margaret river te reizen. Een trip van driehonderd kilometer. Toen ik daar aankwam was de wind sterk dus geen golfsurfen. gelukkig was er weinig wind de dagen daar op en hebben we lekker gegolfsurft. Het ging niet meer zo lekker als er voor maar toch leuk om na een week niet meer ge golfsurft te hebben weer te surfen. Het was leuk om Jasper weer eens te zien. We hebben een gezellige avond in een kroeg gehad en in de ochtend werden we gewekt door een ranger. Daarna ben ik weer terug gereden met Jasper naar Perth aangezien ik mijn auto moest verkopen natuurlijk.

De tijd begon te dringen en luisterde steeds vaker naar het liedje: “Here’s a little song i wrote, you might want to sing it note for note, don’t worry, be happy”. Ik ben ook even bij Herman van Applus RTD geweest. Hij woont heel leuk en heeft twee leuke honden. Hij heeft ook veel gereist en hadden leuke gesprekken daar over. Hij bood me aan om de auto bij hem neer te zetten als ik hem niet verkocht. Ook Charis en Curtis wilden de auto voor mij verkopen als ik hem niet op tijd kon verkopen. Ondertussen was ik al bij een aantal mensen langs geweest om de auto te verkopen maar zonder succes. Ook had ik hem op internet gezet en flyers geplaatst in hostels. Op de laatste dag liep er een man langs die zei:”ik wil hem denk ik wel hebben”. Test ritje, blabla praatje, maar helaas zei hij “ik ga er even over na denken”. Dit was op de laatste dag. om vijf uur belden die op dat hij hem wel wou hebben en zei dat hij er om 9 uur zou zijn. Om 10 uur kwam hij. Na al het papierwerk gedaan te hebben en de betaling rond te hebben, realiseerde ik me dat ik de auto 9 uur voor dat mijn vliegtuig van de grond ging verkocht had. ik had er 1200 aan uitgeven en verkocht voor 1700 dus dat was wel relext.

De volgende dag bracht Charis me om 5 uur in de ochtend naar het vliegveld. Ik poste op Facebook dat ik naar Nieuw zeeland ging. Bij het vliegveld heb ik mijn slaapzak weggegooid om wat gewicht (en stank) te lozen. Toen ik in Sydney landen (tussen vlucht) hoorde ik dat mijn Colman brander, die ik van Jeroen geleend had, uit mijn tas gehaald is en weggegooid is. Maar ook las ik op Facebook dat Ben, een vriend uit Bali, een post had gedaan dat hij me wou ophalen van het vliegveld en ik bij hem kon blijven. Ik had niets voorbereid dus dat was een leuke verrassing! Ik poste dat dat een erg leuk idee is en ik om 11 uur waarschijnlijk buiten zou zijn. Maar ik was al om kwart over 10 buiten en hij stond al te wachten. Daarna zijn we naar zijn huis gegaan. Hij woont in een huis met nog vier huisgenoten. De volgende dag zijn we wezen surfen in Maori Bay. De golven zijn hier heel anders dan in Indonesië en Australië  maar het was een leuke golf.  Het was super om de eerste dag gelijk te surfen tussen hele mooie grote vogels en rotsen. Nieuw zeeland is mooier dan dat ik verwacht had. Het is wat koeler dan in Australie. Ik zal het nu met 25/30 graden moeten doen.

De tweede dag zijn we Auckland ingegaan en heb ik mijn 1700 dollar omgetoverd in 2000 dollar. Ook ben ik mijn eertse vulkaan in Nieuw zeeland op geweest.

De derde dag zijn we gaan surfen op Piha een populaire surfspot in Nieuwzeeland. Het zijn aan de westkust allemaal zwarte strande en daardoor was het zand echt bloedheet.

Ondertussen ben ik ook gelijk gaan kijken om een campertje te kopen. Op zondag schijnt er een fair te zijn en daar ban ik dan maar even naar toe gegaan met Ben. Aller eerst gingen we in een grote hoge 4×4 auto. Ik hoefde niet perce op de snelweg maar Ben vond dat een verstandig idee. later bleek dat de auto niet naar de 5e versnelling ging dus dat was geen gek idee van hem. Ik had ook een oogje op een flinke bus. Een Ford transit. Hij vroeg er 3100 voor en later bleek op internet 4000. Na wat onderhandelen kwamen we op 2500 uit. Ik wou hem wel laten keuren voor dat ik hem kocht aangezien ik niet zo veel verstand van auto’s heb. Dit kost 140 dollar. er was aan 1000 dollar mis. Gelukkig wist ik dat van de prijs af te praten en mede omdat ze vandaag vertrokken hadden we voor 1500 een deal. De banden moeten vervangen worden en in de ruit zijn wat sterretjes en de lagers moeten wat bijgewerkt worden maar dan zou hij het weer prima doen. 

 

 

 

 

 

 

3 nieuwe albums zijn er online en ik denk dat ze zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Ga er maar eens rustig voor zitten.

Deel ook de link van deze pagina op Facebook hier onder! 

 

 

 

Posted from Auckland, Auckland, New Zealand.

2 reacties op “Van Australië naar Nieuw Zeeland en surfen maar!

  1. Goeie verhalen Bart en mazzel met beide auto’s!! Leuk dat je nog bij een RTDer langs geweest bent…….mijn ex-collega die in Perth bij RTD werkt zit nu toevallig voor een paar weken in Rotterdam…….hij heeft hier ook nog geschaatst……dat kan jij wel vergeten daar!

    Groetjes

  2. Hoy! Wanneer hoor ik weer wat van je? Of heb je net zo min nieuws als wij? Vandaag was het een zomerse dag, eindelijk!!! Groeten van Opa en Omali.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>