Desert, Kitesurfen, margaret river en Perth!

Weer anderhalve week voorbij en dit keer 3000 km verder!

Na dat ik vorige keer poste waren we in streaky bay. Daarna zijn we verder gaan rijden naar Cactus. Volgens de verhalen de meest sharky spot maar geen vis gezien. De golven waren ook niet alles. Wel waren er mooie kliffen waar het water naar boven word gespoten door de rotsen uit ronde gaten. We zijn de volgende dag verder gereden door de woestijn. Geloof me … 1200 km rechtdoor, geen bocht te bekennen. We hebben in 24 uur toen 1800km gereden. We waren bang gemaakt met dat het zo warm zou zijn maar het viel best wel mee.

Na de woestijn kwamen we in Esparence aan. Dit is een heel mooi gebied met veel witte stranden. Maar goed veel spannends was er niet te beleven. Ook was de wind ongunstig om te surfen en aangezien de voorspellingen in Margaret River super goed waren zijn we doorgereden. Onderwijl hadden we een man geholpen met zijn auto en thuisgebracht want hij had pech langs de weg. Na onze jerrycan gevuld te hebben met lekker regen water zijn we naar Augusta gereden. Op de reis hebben we Denmark en Albany bezocht. Augusta is het meest zuidwestelijke punt van Australië. Lekker gegeten op de rotsen met de vuurtoren.

Daarna zijn we naar Margaret River gegaan. Sochtens heb ik daar een super goede sessie gehad. Het was lekker druk maar wel gezellig. Af en toe een helicopter die de boel in de gaten houd (ivm haaien). savonds was er een klein feestje met allemaal backpackers op de parkeerplaats. De dag erna was er veel te veel wind om te golfsurfen. wel waren en kitesurfers en windsurfers. Dat maakte me wel weer heel erg warm voor wind en kite surfen.

Toen we verder naar het noorden reden ging ik even bij Felix langs. Een jonge die ik ken uit Oostvoorne van de duitse kiteschool die daar zit. Bastian en ik besloten om de volgende dag een kite te huren en mee te gaan met Felix naar een secret spot ergens op een meer. We hebben een super kitedag gehad. het waaide flink. Omdat ik normaal in nederland met een grote kite vlieg en nu met een kleine, lukte het me om een nieuwe tric te zetten (tijdens een sprong een 360 en een kiteloop tegelijk). Hiernaast zie je me vliegen op het meer. We sliepen lekker in de struiken daar en de volgende dag naar perth gereden.

Hier heb ik Bastian bij een hostel afgezet (en vergeten om de foto’s te wisselen). Daarna ben ik naar Ben gereden. Ben is een vriend van Gwen die mij geholpen heeft aan een postadres in Western Australia die ik nodig had voor mijn auto. Die avond hebben we met de soldeerbout mijn tablet proberen te maken maar hij is alweer een beetje kapot (de oude tablet). Vanmiddag gaan we windsurfen want hij heeft een extra setje en is dus windsurfer!

De dag er na was hij natuurlijk gewoon aan het werk. Ondertussen heb ik contact gehad met Rienk. Rienk is Technical Director bij Applus RTD en vroeg hem of het mogelijk was om Applus RTD Australia te bezoeken. Al snel had ik een afspraak met de business unit manager Australia Herman Quakkelstein. Hij Gaf me een rondleiding en ondertussen hadden we lange gesprekken over projecten waar ik aan gewerkt had in Nederland en die mogelijk aansluiten op wat er in Australie gaande is. Hij bood me zelfs aan om te komen werken in Perth. Ook ga ik waarschijnlijk bij hem op bezoek dit weekend. Ofwel het was heel gezellig.

Vandaag ben ik met een stel charis en Nicolas gaan klif diven! Meter of 10 van de rotsen springen in een rivier in Perth.

Helaas heb ik weer haast geen foto’s omdat bastian die nog heeft en ik geen apparatuur kan aansluiten op deze computer.

Oja klein detail….. het leven is hier zo rot dat ik maar geregeld heb dat ik nog 2 maanden langer ga reizen. Waarschijnlijk door Indonesië weer. dus kom ergens eind juni thuis als iedereen dat goedkeurd. Ik hoor het wel van jullie haha!

Posted from Murdoch, Western Australia, Australia.

5 reacties op “Desert, Kitesurfen, margaret river en Perth!

 1. Lekker dan!!!! Nog twee maanden weg. Dat kan je me toch niet aan doen broertje…. Ik zou je graag komen opzoeken mja om met z’n vijven te komen is een beetje te duur ;-)
  Ik zie wel dat je het goed naar je zin hebt en dat is toch het belangrijkste!
  Love you!!!

 2. Hoi Bart
  Wat jammer van de foto’s. Ik neem aan dat je die later van Bastian krijgt. Kan die ze net op dropbox zetten of zo?

  Groet, Papa

 3. Hoy Bart.
  Je bent toch niet levensmoe?’kVind dat je nu wel genoeg “levensgevaarlijke”dingen hebt gedaan
  om te bewijzen dat je een “vent”bent.Kom nu dus maar eens terug naar het “normale”leven.
  Kus van Omali.

 4. Hoi Bart, Je maakt wel van alles mee zeg !! En wat een leuke ontmoetingen allemaal. Dat heet netwerken in het buitenland en je weet maar nooit waar dat toe leidt. Maar je hebt gelijk als je er nog twee maanden bij plakt, als het tenminste met je werk in Nederland kan. Je bent maar een keer jong en dit doe je misschien maar een keer in je leven, dus geniet ervan en zorg alleen dat de foto’s erbij komen, want wij willen mee genieten. Dus doe voorzichtig, geniet niet met mate en blijf schrijven en fotograferen. Warme groet vanuit Bonaire.

 5. He hoor es Bartelores, kon je niet bereiken en moest mijn telefoons uitzetten want ENORME electrische storm vlak boven me. Wel prachtig om te zien. Dus maar vast effe zo. Adres van vriend John Zealando (goochelaar) in Auckland: 33, Scott Avenue, Mangere Bridge. Tel: 64 – (0)9 – 6364822, mobile (0)274 969089. Heb hem gesproken, je bent van harte welkom en als ie weet hoe laat je vlucht aankomt kan ie je komen halen. Geef hem effe een telefoontje, doeiii, spreek je later wel weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>