whitesunday islands, outback, zoo en Sydney!

Twee en een halve week geen post O O O
Een hoop te vertellen dus!

In mijn laatste post vertelde ik dat we een trip naar de whitsunday islands geboekt hadden. Dit was echt een super trip. We sliepen eerst nog een nachtje op de camping in de auto en de volgende ochtend vertrokken we met de boot naar een plek om te snorkelen. (hier heb ik gebruik gemaakt van de goede snorkol bril die ik van mijn familie gekregen heb). Bij bijna iedereen lekte de brillen die de boot leverden dus ik was erg blij :D dit was bij caves cove. Het rif was helaas heel dood en het stroomde heel hard. Vervolgens zijn we door gevaren naar Hook passage en daar hebben we geslapen. We sliepen in een cabine en toen het snachts begon te regenen werden we een beetje nat want het lekte. De volgende dag zijn we naar Border island gevaren om daar wat te snorkelen. Het tij was zo hoog dat we het rif niet konden zien maar alleen rotsen. na een mislukte poging snorkelen ijn we naar the WhiteHaven Beach gevaren. Dit strand is 1 van de 10 mooiste stranden op de wereld. Het zand is zo fijn en van glas dat alleen de nasa dit mag gebruiken om super helder glas van te maken. Verder is het verboden om het mee te nemen. In het water konden we wat kleine roggen zien en kleine haaitjes. Het was een leuke ervaring vooral omdat het de dag voor kerst was. vervolgens zijn we naar Mantaray Bay gevaren om ook daar te snorkelen. Gelukkieg was het daar wel mooi en waren er heel veel vissen bij de boot van 25cm met heel veel mooie kleuren. Met heel veel bedoel ik ontelbaar. Er zwomen ook een paar hele grote vissen door heen die dan met hun mond open en tanden vooruit naar je toe zwemmen. (waarschijnlijk om gewoon gedag te zeggen). Daarna zijn we bij StoneHaven voor anker gegaan om te slapen. Op de weg er naar toe floot de capitein op zijn vingers en kwamen er enorme Zeearenden rond de boot vliegen. Al snel gooide de capitein wat stukken vlees omhoog en deze werden dan door de volgels gevangen. Het was heel mooi om te zoen hoe vogels in het wild van een meter of 2 voor je langs scheren. De nacht was heel helder en met super veel sterren omdat er in de verste verte geen licht te bekennen is. Ook mocht ik de gitaar van de capitein lenen en heb ik tot laat lopen pingelen.

Gwen heeft een hele aardige vriend en vriendin steve en Lyn in Collinsville. Op de weg er naar toe stegen groeppen pappagaaien op reed ik over een slang die met zijn hooft recht overeind stond en zagen we grote kangaroos. We mochten logeren in hun hotel. Dit was heel relext na een tijd slapen in de auto en op de boot. De volgende dag nam lyn ons mee de outback in en hebben we een flinke tocht door steppe achtig land gemaakt naar een kreek. Volgens lyn zitten de krokodillen normaal links van de brug maar omdat het water zo laag was zouden ze er niet zitten. Dus… zijn we “lekker” gaan zwemmen. We zijn ook naar een van de oudste kroegen van australie geweest. daarna zijn we weer richting airlie beach gereden waar we bij een vriendin van lyn geslapen hebben. De auto lag van binnen onder een dikke laag stof van de tocht haha.

We besloten om daarna weer naar Gwen te reiden. op de weg terug zijn we gaan camperen bij rainbow beach. een heel mooi strand en veel natuur. Ontsettend veel 4×4 auto’s die op hun weg zijn naar fraiserisland. De volgende dag zijn we naar The Australian Zoo gegaan. Super leuk. We hebben kaola’s en kangaroo’s geaait en zijn naar een krokodillen show geweest. Echte bizarre beesten om ze is zien te bewegen (ipv blijdoorp waar je nooit weet of ze nou dood of levend zijn) ook hebben ze tijgers die opgevoed zijn en je ziet bijvoorbeeld de verzorger rustig bellen naast de tijger. Kijk vooral even in album dan zie je alle foto’s. Maar ook dit filmpje.

Savonds zijn we in Surfers paradise wezen eten. Het was er heel druk en ipv dat ik dacht dat het een surfers dorpje was is het een enorme toeristische stad. Daarna zijn we weer naar Gwen gegaan die al lang lag te slapen en van werkelijk niets wakker werd. We hebben maar een briefje neergelegd met daarop dat ze niet moest schrikken als ze wakker werd dat wij er weer waren. Het voelden echt een beetje alsof we weer thuis waren.

Met oud en nieuw zijn we naar louis zijn boerderij geweest en hebben lekker wat gegeten. rond een uur of 11 zijn we naar biron bay gegaan waar we dachten enorm mooi vuurwerk te zien. Heel veel mensen heel weinig voorwerk. We zijn daarna naar Jesse gegaan die op 20 min afstand van biron woont. De volgende dag zijn we de boesh in geweest en hebben een enorme waterval gezien. (links onder in de foto zie je iemand zitten) We gingen er even in zwemmen maar ik hield bijna op met ademen zo koud was het. Ook hier hebben we weer mooie dingen gezien zoals enorme bomen grote hagedissen van een meter en andere dieren. Het was heel gezellig en mooi!

 

 

 

 

 

 

De dagen er op zijn we wezen paardrijden bij de onderbuurvrouw Jasmine. We hebben een ruim 3 uur durende tocht door de bergen gemaakt en over kreekjes gesprongen en dergelijk. ruiterpaden kennen ze niet. Denise zat op een heel groot paard die ze amper kon houden en ik zat op een kleine merrie die ze vroeger in de oorlogen gebruikten. hij was in het begin heel vervelend maar volgens mij kreeg hij door dat ie niet moest dollen. De tocht was super mooi en zullen we niet meer vergeten!

Aangezien Denise de 8ste van januari weer terug vloog hebben we onze reis voortgezet naar het zuiden. onderweg zijn we wezen BBQen in woolgoola en zijn we naar de meren rond foster gegaan waar we pelikanen zagen. We gingen ook even naar zee daar en daar was iemand aan het vissen. Ik maakte een praatje met hem en ik mocht ook wel even vissen. al snel had ik twee vissen te pakken. hij wou ze aan me meegeven met de zin “Hier, heb je een lekkere maaltijd vanavond”. ik gokte er op dat hij er meer van zou gaan genietten dan Denise en ik dus heb ik maar nee dank je gezegt.

aangekomen in sydney verbleven we bij het huis van louis (die niet thuis was maar het geen probleem vond als we er waren) We zijn nog een dagje de stad in geweest en hebben de laatste nacht in een heel mooi hotel geslapen in het centrum van sydney.

Vandaag heb ik haar op het vliegtuig gezet en zet ik mijn reis weer alleen voort! Vergeet vooral niet om in mijn twee nieuwe albums te kijken en je e-mail adres achter te laten voor de “wekelijkse” mail!

 

 Posted from Artarmon, New South Wales, Australia.

5 reacties op “whitesunday islands, outback, zoo en Sydney!

 1. Heeeh die Bartmans, leuk weer een stukje verslag ter aanvulling van je telefoontjes. Mooie foto’s man! Neem aan dat jij en Louis nu samen in Sydney zitten. Effe wennen zonder Pollewop (alias Denise …. grijns, nee hoor ik onthoud nu naar naam) denk ik? Ga eind van de maand met Bob op kampeer-trip naar Phil in Mackay, Steve en Lynn in Collinsville, Jus in Townsville en Jonno in Port Douglas, je hebt me weer geinspireerd! Jesse (+ zijn ouders over uit Nederland) & Nik komen volgende week, grote rijsttafel bij mij + vele anderen. Ze doen de groeten, evenals Jan & Ray, Jasmin & Gary, Gerry, Kath & Jamie, Bobby, en natuurlijk kleine Pippeloentje (heb Carlo’s Ollie en Takkie ook weer te logeren … pffffff). Jajaja ik doe elke dag oefenen op de computer …… enne …… ik ga het vast nog wel es leren ……….. wooooooahaahaha, tot gauw, liefs Gwen

 2. P.S. Je zal een nieuwe afwas-borstel moeten kopen, die groene van jullie lag op mijn aanrecht!?!?!? Of ga je niet meer afwassen? ……

 3. Hallo Bart!
  Wat jullie niet allemaal meemaken! ‘kZou er jaloers van worden!
  Vorr jou jammer dat Denise weer aan het werk moet. Opa en ik hebben haar gebeld,
  wat ze erg leuk vond.Toen hoorden we dat ze een goede reis had gehad terug en
  het erg naar haar zin had gehad bij jou
  Jammer dat je ons niet kunt helpen; hebben n.l.lekkage gehad in de huiskamer en nu moet het plafond gewit worden!!!
  ‘tIs hier nog steeds niet echt koud,zodat de voorjaarsbloemetjesal weer bijna bloeien!
  Wees voorzichtig! Dikke kus van Omali..

  • Hoy!
   Nog even een vraag; die jongen met dat donkere haar, die op de rand van de boot zit met nog twee mensen en waar jij in de boot staat te zwaaien, is dat iemand die ik ken??
   Oma’s zijn altijd nieuwsgierig!
   Daaag!

 4. hoy!
  Hoorde op tv. dat er momenteel aan de kust van Australië en Nw.Zeeland grote haaien zwemmen. Ook werden slachtoffers getoond in ziekenhuizen. Niet best!!!!!!!!
  Wees gewaarschuwd! ‘kZag ook een surfboard met een hap eruit.’kZou voorlopig maar
  niet in zee gaan.
  Kus van Omali.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>