Eerste twee weken Australie (nieuwe auto! (nieuw))

De tijd vliegt en we zijn weer twee weken verder!

Twee weken geleden zijn we aangekomen in Sydney (natuurlijk zoals altijd met schade aan het surfboard). Vanaf het vliegveld zijn we met de taxi naar Louis die net iets buiten het centrum woont. Vanaf daar zijn we een aantal keren met de trein naar Sydney geweest. Als echte toeristen naar het Opera Hous en Bondi beach geweest. Maar ook zijn we naar de wat meer local beaches in het noorden van Sydney geweest omdat Viky, iemand die in het huis van Louis woont, ons een tour gegeven heeft. Ook zijn we een avond naar een Jazz band “The Catholics” geweest op een industrie terreintje in Sydney. Alleen mensen op uitnodiging waren er dus er was een apart en gezellig sfeertje.

Louis , een hele bescheidde man, blijkt Directeur te zijn van een Sony vestiging vlak bij Sydney. De afdeling houd zich bezig met het maken van cd, DVD en Blueray disks. Maar ook het maken van de hoesjes. Hij heeft ons een rondleiding gegeven. Af en toe kwam er dan een mannetje naar ons toe om te vertellen dat we niet over de gele streep mochten staan of foto’s mochten maken maar toen ze Louis dan zagen gingen ze weer verder waar ze mee bezig waren en konden we gewoon verder fotograferen. Om het proces niet in de soep te laten lopen droegen we stofvrije pakken.

Na Sydney zijn we naar Goldcost gevlogen (zonder schade aan het board). Kate, een vriendin van Gwen had een auto voor ons die we konden lenen. Ik ben al snel op zoek gegaan naar een auto om e kopen. Alleen is het in de staat waar we zijn lastig om een oude auo door de registratie te laten komen en bijna onmogelijk om hem later in wester australia te verkopen. Maar gelukkig vond ik een auto die al in wester australia geregistreerd staat. In deze staat kan je zelfs via internet de auto over laten zetten op de andere naam. Hij kon hem moeilijk verkopen omdat als mensen niet naar die staat reiden, maar hem hier willen gebruiken, ze hem moeten laten keuren en niet alleen de naam maar ook de registratie over moeten laten zetten. Ofwel, ik heb nu een auto voor 400 dollar en heb er voor 600 aan geknutseld (nieuwe remmen, band, lagers, ruitenwissers en wat elektronica natuurlijk!) hij rijd als een zonnetje en je hoort bijna niets als je rijd. Het is een automaat met een 3.9 benzine motor en 6 cilinders achterwiel aandrijving volgens mij. Ford Falcon GL 1991/1992.

Vlak bij Gwen staat een heel groot huis dat op een rots gebouwd is. Normaal gesproken wordt het verhuurd maar nu stond het leeg en werden we uitgenodigd om daar te slapen. Het is heel mooi en luxe van binnen. maar vooral het uitzicht wat je hebt is fantastisch!

Toen ik deze week aan het surfen was op de spot Kira schrok ik even na het zien van een flinke vin die boven het water uit stak. Ik begon gelijk weg te peddelen maar toen ik nog een keer keek zag ik dat er gewoon een dolfijn vlak langs me zwom. Dat was wel even heel erg leuk.

Een vriend van Gwen, die bioloog is, heeft ons meegenomen naar een nest gigantische vleermuizen. Ze leven in een groep vlak bij het water. het was er dan ook erg moeras achtig. Ik heb nooit geweten dat er zulke beesten bestaan. In mijn nieuwe album heb ik meer fotos maar hier zijn er een paar!

Nu ben ik me aan het klaarmaken voor de komst van Denise! Maar eerst mijn moeder op het vliegveld zetten.

mijn volgende post hoop ik volgende week weer te posten. Als je je in hebt geschreven ben je altijd op de hoogte! kijk nog even bij albums daar staan weer nieuwe foto’s!

Oja de grap van deze week is dat we hebben mogen meemaken dat de koudste december dag ooit gemeten in goldcost… dat dat van de week was HAHA!Posted from Upper Duroby, New South Wales, Australia.

4 reacties op “Eerste twee weken Australie (nieuwe auto! (nieuw))

 1. Nou Bart, in Nederland beginnen de meesten met een fiat panda of een peugeot 107!
  Leuk dat jeook andere dingen te zien hebt gekregen dan de gemiddelde toerist.

 2. He Bart
  Leuk om je nu te kunnen volgen,volgens mij hebben je moeder enjij veel plezier gehad op bali en australie en ……..waar gaat ie nu naar toe,wat zijn je volgende plannen.??????????????????
  groetjes uit Bali xx Yvonne

 3. Hoy Bart!Dank voor je uitgebreide verslag!en leuke foto’s.
  Totaal andere wereld;byzondere dieren,oerwouden en wereldsteden!
  Fijn dat ik morgen je Moeder weer kan spreken. Jammer dat ze ook slecht
  weer heeft gehad.
  Mooi dat Hanna haar propjes heeft gehaald.
  Geniet, maar blijf jezelf!
  Kus van Omali.

 4. Leuk om soms effe over mezelf te lezen, proest. En reacties te zien van mijn vriendin in Bali die je nu ook volgt. En over al die te gekke maatjes van me die vanalles regelen en doen om jullie verblijf zo onvergetelijk mogelijk te maken. Ben ‘k stiekum (jouw woord) een beetje trots op: overal logeeradressen, uitnodigingen, etentjes, byzondere tripjes, auto te leen, een postadres voor je autopapieren in Perth, paardrijden, handige adviezen, enz. Op het weer ben ik minder groos maar ja daar kan ik gelukkig niks aan doen.
  Oja en Thomas, de computer is geweldig (ik schrijf je nog wel apart), maar wat moet ik weer een hoop leren …………… Bart wordt vast stapeldol van al die domme vragen (ben dinosaurus in hart en nieren), daarvoor krijgt ie wel lekker te eten, beetje een karige ruil voor hem, hahaaaaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>