Geen Lombok maar Java

Het was een rare week!

Vorige week schreef ik dat we even mijn visa zouden verlengen en dat we daarna naar Lombok zouden gaan… vergeet dat even even :D

We stonden ready steady om naar Lombok te gaan maar toen we bij de immigratie aankwamen, hadden we al snel door dat dit hem niet ging worden. Ik had een kopie nodig van mn paspoort, vlucht en later bleek ook het oude visa. ipv dat ze vertelde dat we om de hoek konden kopieren .. stuurde ze ons richting Kuta waar de stroom was uitgevallen. Ik kwam om 3.15 terug met de kopien en toen vertelde ze dat ze dicht waren en dat ik de volgende dag maar moest komen. zaterdag en zondag daarvoor waren ze ook dicht. Dinsdag ging ik weer en moest na 2 dagen betalen en na 4 dagen (wat later 7 bleek) het paspoort weer afhalen. of wel … geen Lombok maar wel weer lekker wat dagen surfen op Bali. Het was allemaal wel frustrerend. Vooral omdat je op het vliegveld wat knaken neer legt en een visa hebt en je er hier een WEEK over doet. Door al het gedoe was ik ook nog een dag te laat waar ik 16 euro voor moest betalen (dat is hier wel 8 keer eten he :P ).

Deze week waren de golven niet zo hoog maar wel nog steeds prima surfbaar. Alleen we moesten opletten op onze spullen …. nee niet vanwege de indo’s maar vanwege de aapjes die het strand onveilig maken :P

Deze week zijn we ook langs een Amerikaanse familie geweest. Ze doen van alles hier in Bali zoals een bakkerij en een cafe en in de ontwikkeling van kassen. Ze wonen hier al 20 jaar in Indonesië maar nog steeds echte Amerikanen! Het vlees wat ze kochten ging dan ook uiteraard niet per 100gr maar per 20kg :P In de blender en burgers maken maar! Daarna zijn we met hun zoon naar de film “De drie musketiers” gegaan.

Donderdag heb ik mn visa betaald + boeten wat in totaal 35 euro was. Daarna zijn we ,zoals we we vaker doen, bij het Shisha Cafe in kuta, waterpijp gaan roken en wat gaan eten.

We kennen bijna alle mensen die daar werken. Een Man van 37 spraken we daar genaamd Alex. Hij komt oorspronkelijk uit Jemen. Na een bebbeltje gemaakt te hebben nodigde die ons uit om de volgende dag naar zijn woonplaats in Java te gaan. Dit leek ons heel erg leuk! ook nodigde die ons om om in “quest hotel kuta” te logeren in de mooiste double suite. niet gek :P De volgende dag hadden we om 4 uur pm afgesproken bij Shisha om vanuit daar naar Java te gaan. Hollands als we zijn zorgde we er voor dat we al om 3.30 pm daar waren om niet te laat te zijn …… 8.30 pm vertrokken we hahaha. Het is eerst 150 km naar Gilimanuk toe en dan de ferry en dan nog naar zijn woonplaats Banyuwangi toe. Ofwel 4 uur sochtens kwamen we aan… Levend. Dat zeg ik er maar even bij want ondanks dat hij nooit harder op de weg kon dan 80 was het echt doodeng. Volgens Ray sliep ik nog zelfs op de meest bizarre stukken.

De volgende dag zijn we de Jungle in gegaan en hebben Alex, zijn vrouw, zus en broer, ons naar een waterval in het bos gebracht. We probeerde ook een vulkaan op te reiden maar dat is helaas niet gelukt om dat de weg te slecht was.

De terug reis was heel erg mooi. Alex bleef in zijn stad maar bracht ons op de ferry en regelde even dat, een gloednieuwe auto (met 1100km omdat ie uit jakarta kwam rijden) die voor een president bedoeld is, ons naar Kuta reed (150 km) en dat voor 4 euro pp. De chauffeur vertelde dat hij de auto naar Nusa Dua moest brengen voor een politiek evenement.

Weer terug in Bali sliepen we nog een nacht in het “quest hotel”. Na een heerlijk ontbijt heb ik mijn paspoort MET VISA opgehaald. Nu zijn we weer in Jimbaran en we gaan “waarschijnlijk” (waarschijnlijk zeg ik deze keer maar, je weet maar nooit wat er weer gebeurd) de 12 nov naar lombok.

Zoek de verschillen :P ik ben deze maand al door 10 verschillende mensen aangezien als Marco Simoncelli. Nee, niet vanwege mijn rijstijl op mn scooter :P

Zie Album week 5 voor meer foto’s en schrijf je in!

15 reacties op “Geen Lombok maar Java

 1. Wow Bart, wat een verhaal weer. We volgen alles op de voet hier! Nu maar hopen dat je 12 november ‘gewoon’ naar je volgende bestemming kan gaan!
  Dikke kus!!!!

 2. super mooi! helemaal de foto speciaal voor mij!! (die onder de waterval) hahha
  o en je had je armband in het hotel nog om! :P
  kijk maar op de foto

  dikke kus en ook kus van mama

 3. Bart, jij in zo’n hotel? in dat soort hotels verblijf ik alleen :P Luxe went snel he!
  Hebben ze daar ook een kapper?:P

  kus tesciowa

  • haha ja vooral als je uit zo’n huis komt zoals je ziet op de foto’s is het wel even wennen.
   kaper hebben ze wel maar dat kost tijd en geld. :P
   wel lekker bos he :P

   groetjes

 4. Wow bart mooi verhaal
  Schrijf dit overigens terwijl ik aan het boarden ben richting capetown
  Ben ik relatief gezien het dichts bij jou
  Check hier de golfjes, olifantjes en de walvissen
  Cheers puckingmaat

 5. Hoy Globetrotter!
  ‘kHeb weer genoten! Reuze dank voor het verhaal en de foto’s!
  Als je het zo geweldig hebt,mag er wel een kleine tegenslag zijn zoals dat gezeur met visum enz.
  Dan waardeer je al het geluk wat in je schoot geworpen wordt des te meer.
  Geniet er maar van!
  Groetjes Omali.

 6. Hoi Bartmans, ik hoor het alweer, dolle avonturen, leuk joh!
  Net een soort weerhuisje, jij en ik, de een net weg, de ander net aan, dan de eerste weer weg …. enz. Zelf nu terug uit Aceh. Jij nu net weer naar Lombok. Neem gemakshalve aan dat je terug bent voor Diel aankomt, bel me dan effe. Kunnen we overleggen wat we haar allemaal gaan laten zien.
  Geniet het, Gwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>