naar de gilies!

Het is al weer een tijd geleden dat ik wat gepost heb… maar hier ben ik weer!

Na de aardbeving van vorige week ben ik opzoek gegaan naar een camera. Uiteindelijk is het een Nikon s3100 geworden. Ook ben ik geslaagd voor het kopen van een surfboard waar ik heel erg blij mee ben! Voor de kenners … het is een 6’4 18’3/4 2’3/8 van het merk JS shape by Jordy Smith! Nu het surfen nog.

 

Deze week heb ik Gwen ontmoet (de vriendin van mijn moeder)
Het is echt een Gek mens en super top! Een hele gezellige avond met mooie gesprekken in een restaurant gehad met de eigenaar!

Die week heb ik geprobeerd om elke dag in het water te liggen. Dat is ook ongeveer wel gelukt. maar soms bleef het bij in het water liggen aangezien de golven 7 meter waren. Het “ducken” van de golven (onder de golf door duiken) was al spectaculair genoeg en misschien niet zo verstandig achteraf. als zo’n golf je pakt drukt hij je met grote kracht tegen het rif. Alleen door over het rif te lopen lig je al helemaal open. Gelukkig lukte me het op wat lagere dagen om wat mooie golfjes te pakken! Helaas geen foto’s want dat gaat niet zo makkelijk.

 

Ik heb een hele aardige gozer ontmoet genaamd Ray(mond) en die vroeg of ik naar de gilies kwam. De gilies betekend in het indo’s eilandjes. Daar ben ik nu… op gili trawangan om precies te zijn. Alleen op de weg er naartoe kwam ik dolfijnen tegen. Toen ik aankwam werd ik opgewacht door Ray. Allemaal blije lachende mensen. Het is echt te gek hier. Zelfs het water is hier gewoon vies warm. Op de eerste dag gingen Ray en ik ff snorkelen…. we kwamen veel mooie vissen tegen en een schildpad van ong. 1.40m echt bizar groot. we hebben er een uur mee gezwommen. Ik kon het ook op een gegeven moment niet meer laten om een meter of 5 diep te duiken en hem aan te raken. Het was een super ervaring.

De 2e dag zijn we naar gili meno geweest. Dit is een meer verlaten eiland met heel veel palmbomen en stranden waar bijna niemand op loopt. Er was een piep klein barretje waar ik de hele middag gitaar gespeeld heb met een local mannetje. Vooral “The Greatest and best song of the world” viel erg in de smaak. Er reiden ook alleen maar paard en wagentjes op deze eilanden en dus geen motor voertuigen.

 

Vandaag hebben we weer gesnorkeld op een plek waar je eerst een stuk over het rif moest lopen. daardoor zijn hier geen bootjes en toeristen en dat was duidelijk te zien aan het koraal en vissen die er zwommen zoals nemo’s, slang achtig beesten, octopus, barakuda, zebrafish, flutefish, doctorfish, rainbowfish, picasso triggerfish, batfish, pennant coralfish, coralsnake, surgeonfish, anemonefish, snapper and butterflyfish, crubbed pufferfish, some angelfish and blue-head fairy wrasse. De liefhebber moet ze maar ff opzoekken!

Dinasdag ben ik weer in Bali en ik ga wat later waarschijnlijk naar Lombok.

HEEL Belangrijk nieuws … Denise komt naar Brisbane in december!

voor meer foto’s check ALBUMS

ik zie jullie snel weer en als je dit leest …. vul dan je e-mail adres rechts onderin deze pagina in, dan krijg je voor welke post een berichtje!

5 reacties op “naar de gilies!

 1. Bart! jaloezie overspoeld me nu :) Goed om te horen dat ‘the best song in the world’ nog met volle overtuiging gezongen wordt!
  Ralf

  • Thnx hij zal nog wel een paar keer gezongen worden tijdens mijn reis!
   Als ik terug ben ….. laat ik hem nog eens horen in huize voorstraat!

 2. Dat klinkt goed allemaal Bart en gelukkig dat je nu een camera hebt, want dan zien we ook een beetje waar je bent. Maar het zal wel spectaculair zijn zulke grote golven, want je ziet het wel eens op de tv, dat ze er dan zo onderdoor surfen. Lijkt me inderdaad een kick om dat mee te maken. En veel van de vissen, die je opnoemt, komen hier ook voor (keurig, de goede benamingen). Dat is wel grappig, want we zitten wel op heel eind bij jou vandaan. Hier zien we ook regelmatig schildpadden, alleen zijn het niet die hele grote, maar de wat kleinere soort, die hier ook eieren leggen.
  Veel plezier en geniet van alles, maar doe voorzichtig !! Groetjes vanuit Bonaire.

 3. Beste Bart’
  Hartelijk dank voor je berichten en foto’s. Fantastisch wat je allemaal meemaakt, maar wees alsjeblieft niet te overmoedig; je moet wel weer gezond en wel thuiskomen, al is dat nog lang niet! Zaterdag a.s. hopen Opa en ik met je ouders en oom Jan en tante M.uit eten te gaan.We zijn n.l. morgen 61 jaar getrouwd.
  Heel veel liefs van Omali.

 4. Zeg Bartmans ….. hoebedoelu Gek mens? …. hahaaaha
  Zit te wachten op vlucht Medan naar Banda Aceh, weeshuis en scholen checken aldaar. Over een dag of 10 terug in Bali, zal je bellen, zoen, Gwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>