Aardbeving op bali

Vanochtend werd ik wakker en keek op me telefoon hoe laat het was. Toen dacht ik dat een hele grote vrachtwagen langs reed want ik voelde het huis bewegen. Daarna begon het huis extreem te schudden. Ik was op de eerste verdieping en voelde me niet helemaal veilig. Ik sprong in mijn korte broek en rende de straat op. Stukken pleisterwerk van het plafond kwamen naar beneden. Ik was niet de enige die de straat op render. Volgens de Indonesische instituten ging het om een aardbeving van 6.8 op de schaal van richter, de amerikaanse van 6. Hoe dan ook alles ging te keer. In kuta brak er paniek uit omdat ze bang waren voor een tsunami. Ik zit in jimbaran wat helemaal in het zuiden is. Hij zou hier het extreemst geweest zijn. De autoriteiten vertellen dat er geen sprake is van een tsunami. Er zijn geen doden gevallen wel tientallen gewonden waarvan een aantal in krietieke toestand. De aardbeving op zich is niet eng, maar als je binnen bent voel je je niet veilig.

Deze week heb ik veel gesurft. Het surfen op het rif vervalt me goed. Het is goed uitkijken, maar er is niets mooier dan snelle barrelende golven. (balangan) Het gaat ook steeds beter. Ik heb nog steeds geen eigen Board omdat er zo veel keus is. Nu leen ik een short board wat voor mij iets te lang is. (6’9) Ook ben ik deze week naar dreamland geweest. Wel Beach break maar wel een te mooi strand. Daarna lekker gegeten bij klapa. Dit is een restaurant boven op een klif met op het randje een zwembad en de mooiste zonsondergang die ik in mijn leven heb gezien.

Deze week was weer ook een ripcurl festival. Dit was heel leuk. Op een één of andere manier belanden we of de vip ruimte. Er hing en leuke gezellige sfeer.

Hier is trouwens een lijstje met dingen die met mij zouden kunnen gebeuren en waar ik voor zou moeten uitkijken. 1 de haai 2 de krokodil 3 uitdrogen als ik ergens verdwaal. Mijn eigen lijstje is in 2 weken geworden: 1 het rijden op een scooter hier 2 het rif en 3 een aardbeving?

Ik heb nog steeds geen camera (dus geen foto’s

Hier is een link van het nieuws over bali

3 reacties op “Aardbeving op bali

 1. Als je een compact goede vakantie camera wilt koop de canon powershot SX 230 HS. Moet het iets goedkoper dan de canon ixus 115 HS. Die heeft wel een stuk minder zoom.

  Groet David
  (Medewerker kamera-express.nl)

 2. Pucking maat!
  De haai staat die op 4 :)
  Top dat je veilig bent, altijd lastig als een huis in zou storten
  Kijk uit naar fototjes, dus graag snel wat laten zien of filmpjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>