Aankomst Bali eerste week!

Afgelopen maandag ben ik aangekomen op Bali. Bij aankomst werd ik verwelkomt door hele mooie golven die je tijdens de landing kon zien. Eenmaal een visum en gecontroleerd door de douane te zijn gekomen werd ik verwelkomt door honderden taxichauffeurs. “taxi taxi taxi… Transport my friend” ik werd helemaal gek. Ik had een miljoen gepind maar wist niet wat de waarde ervan was. omdat ik niet belazerd wou worden ging ik maar lopen. Maar t was zo ver dat ik toch maar na een tijdje lopen zelf een taxi aanhield. Voor zo’n 2 euro was ik in kuta. Omdat mijn telefoon leeg was (met de lonley planet er op) wist ik ook geen hostel te vinden. Uiteindelijk bracht een gozertje me naar een luxe hotel met zwembad airco tweepersoons bed. Eindelijk even rust. Die avond bedacht ik me ineens dat een amerikaans stel me op singapore airpoort me een nummer hadden gegeven van een jonge “matt” uit hawaii die op bali woont met wat surf vrienden.

Ik belde hem op en hij was heel erg enthousiast. Ik kon gelijk komen. De volgende dag heb ik een taxi gepakt. Ik had eigenlijk geen idee wat ik moest verwachten maar achteraf blijkt het een surf hostel te zijn wat word gerund door paula. Matt nam me gelijk mee om te surfen op een rif met een geleend short-board. Het was echt een local spot dus er waren geen andere surfers. De golven waren ong anderhalve twee meter en heel clean. We konden maar even gaan want t werd al snel avond . Omdat de golven zo mooi waren (in vergelijking tot frankrijk) lukte het me om op het short-board een golf te pakken. Het was een super rit.

De derde dag ben ik opzoek gegaan naar een board ik kuta. Er waren er super veel. Ze zijn koning in het repareren van en surfboard en het dan over te spuiten. Josh een jong uit het surfhuis had nog een
Board te koop die ik getest heb gisteren en vandaag. Maar ik ga toch een andere kopen.

Het verkeer is gekken werk hier en de wegen slecht. Maar toch heb ik een scooter gehuurd voor 30 dagen a la 600.000 rupi. Dat is ong 50 euro voor een maand 1.70 per dag. Een liter benzine kost 39 cent. Te bizar. Hij gaat 95 maar dat test ik maar 1 keer.

Dit zijn over het algemeen leuke verhalen. maar het is en blijft een arm land. Ik heb twee jongens gesproken. De ene werkt als masseur (die heb je hier heel veel) en de ander in een hotel en die verdienen 85 en 65 euro per maand. ook sprak ik net een jonge van 15 die met skateboarden zijn arm had gebroken en die met een stukje karton en een oud verband om zijn arm liep. Ofwel het contrast tussen rijk en arm is groot.

Hier onder staan een paar foto’ s van het surfhuis. Mijn tablet neem ik nergens mee naartoe omdat ik er dan op moet letten en het een beetje patserig is. Dus foto’ s kan ik nog ff niet nemen. Ik heb in mijn scooter altijd wat geld m’ n nokia compas kaart en een pet maar ze schijnen met hun arm onder het zitgedeelte te kunnen komen.

Dit was het voor deze keer. als je je nog niet ingeschreven hebt moet je dat nog ff doen bij ” contact” bovenaan. Dan krijg je een mail als ik iets post. Heel simpel.

Laters!!!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

5 reacties op “Aankomst Bali eerste week!

 1. Nou dat huis ziet er super uit! Lijkt me erg gezellig met als die surfdudes.
  Rijden ze relaxed op Bali of als gekken?
  Wel heftig om het verschil tussen arm en rijk echt te ervaren ipv erover te lezen.

  Veel liefs

  Hanna

 2. Nou Bart, het ziet er allemaal wel relaxed uit!
  Je bent alweer meer dan een week weg, wat gaat de tijd snel

 3. Oeps, bij het verkeerde verhaal gereageerd. Nouja, je vind het wel. Volgende keer klik ik goed ;)

 4. Bartje!
  Klinkt heerlijk! goed om te lezen dat het nogsteeds zo makkelijk is om contact te leggen, leuke mensen zijn overal te vinden.
  Surf ze,
  en onthoudt, als de techniek je in de steek laat heb je altijd je kompas nog!
  Groetjes, voorstraat

  • Ja dat is zeker zo. De groetjes aan heel het huis vanaf de zolder uhhhh ik bedoel bali.